WiFi ontwikkelboard met de Arduino 101 LGA module

De Arduino Industrial 101 is een WiFi ontwikkelboard voor de Arduino 101 LGA module dat op een MIPS Linux processor is gebaseerd. Met de Industrial 101 kunt u eenvoudig IoT oplossingen maken zonder dat u meerdere shields nodig heeft. Net als de Arduino Yun (in een kleine uitvoering), heeft de Industrial 101 de ATmega32U4 en de Atheros AR9331 SoC. Het board heeft WiFi, drie GPIOs, vier analoge ingangen, een USB, een Ethernet signaal op header-connector en een ingebouwde DC/DC converter.

  Meer info    

Voordelige SDR ontvangers met verbeterde specificaties

NooElec maakt voordelige software-defined radio ontvangers met een grote bandbreedte. Alle NESDR modellen zijn RTL-SDRs. RTL-SDR is een USB dongle dat een DVB-T TV tuner gebruikt die op de Realtek RTL2832 chip is gebaseerd. Diverse NESDR modellen hebben verbeterde specificaties: ultra-stabiele temperatuur-gestabiliseerde kristal oscillator, high-performance tuner IC, vergroot frequentie bereik, aluminium behuizing en beveiligde antenne-ingang. NESDRs zijn met alle RTL-SDR softwarepakketten compatibel, zoals MATLAB, HDSDR, SDR Touch, SDR# en Planeplotter.

  Meer info    

Module met Intel Curie heeft Bluetooth LE en 6-assige gyrosensor

De tinyTILE met de Intel Curie is een mini versie van het Arduino/Genuino 101 board en is perfect voor draagbare en IoT toepassingen. De tinyTILE heeft dezelfde eigenschappen als het 101 board, waaronder Bluetooth Low Energy (BLE) en een 6-assige gyrosensor. De tinyTILE module kan met de Arduino IDE of Intel's eigen software, de Intel Curie Open Developer Kit, geprogrammeerd worden.

  Meer info    

Deze nieuwe PIR-bewegingssensor is instelbaar

Een PIR-bewegingssensor detecteert veranderingen in passief infrarood licht om beweging van mensen, dieren en voorwerpen te herkennen. De SparkFun OpenPIR is een instelbare Passive Infrared (PIR) sensor, dat gebaseerd is op de NCS36000 PIR controller. Met de OpenPIR kunt u de gevoeligheid (bereik), de aanspreektijd en de uitgangspuls instellen, om het geschikt te maken voor uw toepassing. OpenPIR heeft een LED die aan gaat zodra beweging is gedetecteerd.

  Meer info